- Ma este ne, mert fáj a fejem.


Valószínűleg már sokszor hallhattuk ezt a mondatot. Gyakran egyszerűbb ezt mondani, mint azt, hogy nem.Van olyan, amikor nem akarunk szexet. Néha van rá ok, néha pedig csak a kedv hiánya.

De a szexre mindig jó ok van, még akkor is, ha nem akarjuk azt. Bár valószínűleg mindenki fel tud idézni, olyan alkalmat, amikor nem akart szexet. Ennek sok oka van, de jussunk eszünkbe, hogy minél kevesebb a szex, annál kevésbé fogunk vágyni rá. Tehát,bár egyértelműen jó oka van annak, hogy elkerüljük a szexet, a probléma az, hogy az alacsony vágy közvetlenül az elkerülésből is eredhet.

Itt öt jó okot fogunk nézni a szexre, még akkor is, ha úgy gondolod,hogy nincs kedved hozzá.A szex növeli az izgalmat és javítja a hangulatot


Mint már említettük, vannak pozitív egészségügyi okai a szexnek: növeli a véráramlást, erősíti a medencefenék izmait, serkenti az oxitocin termelést, ami a jó közérzetért felelős. Más szóval minél gyakrabban szexelünk, annál jobb közérzetünk lesz.


A szex növeli a vágyakat
A szex elkerülésének 22-es csapdája, hogy minél többször nincs kedved hozzá, annál kevésbé fogod kívánni. Szeretnél több szexuális vágyat érezni? Szeretkezz többet. De talán még fontosabb, hogy jobban kommunikálj a partnereddel arról, hogy valóban mit szeretnél. A kutatások azt jelzik, hogy azok a nők,akik jó kapcsolatban élnek, jobban tudják kezelni a szexuális vágyaikat és partnerként vannak kezelve, nem csak szexuális tárgyakként. Azok akik tudnak beszélni a szexről partnereikkel,azoknak jobbak a tapasztalataik szexuális téren. Amikor megbeszéljük vágyainkat, akkor jobban érezzük magunkat és partnerünkkel is jobb kapcsolatot tudunk fenntartani.


A szex jót tesz a kapcsolatnak
Egy másik tanulmány az olyan személyeket vizsgálta, akik nem feltétlenül akartak szexet és ennek okát is keresték. Az egyik csoport azért szexel,hogy elkerülje a negatív kimenetelt (pl. dühös partner), a másik csoport pedig a pozitív élményekért. Meggyőződtek arról, hogy azok akik beszéltek partnereikkel a szexuális tapasztalataikról,azok sokkal elégedettebbek a szexuális életükkel és boldogabb kapcsolatban élnek, mint azok akik kerülik a szexet.

A szex, még akkor is ha nem teljesen vágyunk rá, jobb kapcsolatot alakít ki a partnerek között.

Az érintetteknél úgy tűnt, hogy megértik az intimitás és az elégedettség közötti kapcsolatot. A szexel megerősítették,vagy fenntartották kapcsolataikat.


A fizikai érintkezés növeli a kapcsolatot és a vágyat


Vannak olyan mítoszok, hogy a vágy önmagában minden személy számára spontán keletkezik. Egy csók és készen állunk arra, hogy ledobjuk a ruhákat. A spontán vágy nagyobb valószínűséggel történik a férfiaknál, mint a nőknél. Más szavakkal, a vágy felmerül válaszul a tettekre, érintésre vagy más ingerekre. Ez azt jelenti, hogy azok a nők, akik nem szeretik a szexet, lelkesedhetnek abban az esetben, ha hajlandóak lesznek részt venni egyes felvezetőkben, előjátékokban a vágy érzéseinek megteremtése érdekében.


A szex boldogabbá teszi partnerünket
Néha azért is szeretkezünk, még ha nincs is hozzá kedvünk, hogy örömet szerezzünk partnerünknek. És ez egy jó ok, mindaddig, amíg nem a kötelességtudat vezérel minket. A két ember között létrejött bensőséges kötődés a tiszteleten, szereteten, vagy vágyon alapul, hogy egymásnak örömet szerezzenek. Mivel törődtök egymással és azt szeretnétek, hogy jól érezzétek magatokat. Ez ajándék elvárások nélkül, a szeretet cselekedete. Mindig vannak olyan idők, amikor nem gondoljuk, hogy a szex megérte az időt, az erőfeszítést, a jutalmat, vagy bármi mást (a szokásos okok beillesztése). Ebben a pillanatban elfelejthetjük a kielégítő szexuális kapcsolathoz tartozó számos előnyöket. Próbáld meg kitalálni, mi akadályozza a szexuális vágyadat. Mire van szükséged vagy mit szeretnél tenni? Hogyan tudsz létrehozni olyan környezetet, mind fizikálisan és érzelmileg, ami lehetővé teszi a szexuális vágykiterjedését?

  • Feb 22, 2018
  • Kategória: Tippek
  • Megjegyzések: 0
Megjegyzések: 0

Nincs megjegyzés

Írj választ

Az email címed nem publikus. A szükséges mezők jelölve vannak*Felnőtt tartalom!
A webshopban – sok egyéb mellett - olyan termékkategória is található,
melynek termékei a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. 
Ha azt szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz erről a számítógépről kiskorú ne férhessen hozzá,
használj szűrőprogramot! A javasolt szűrőprogram elérhető ide kattintva.